Légy Te a következő tőzsdetanonc!

2019 februárjában véget ért a tőzsdetanonc program. Megtanultuk az alapokat, elkezdtünk kereskedni, majd saját stratégiákat is alkottunk, amiket egy workshop keretében prezentáltunk egymásnak. Van, amelyik azóta is működik – van, amelyik az éles számla tesztjén elbukott. A csapat folytatta a munkát és kibővült két új fővel. Együtt lépünk nap, mint nap a piacra, dolgoztatjuk pénzünket extra profitért. A piacon minden pillanat egyedi, viszont volt egy kötés, mely kiemelkedett minden korábbi közül, ez pedig nem más, mint a december végi arany vételünk. Pozíció építéssel dolgozott mindenki, azaz amint egy kötés nyereségessé vált, újabb pozíciót nyitottunk a profitmaximalizálás érdekében. Az ezzel a technikával elért hozamaink magukért beszélnek.

Az arany kötés utáni ünnepi vacsora Komáromban

Mentorunkon keresztül betekintést nyerhettünk a jótékonykodás világába, és példáján felbuzdulva úgy döntöttünk, mi is csatlakozunk ehhez a „szokásához”. Jött az ötlet, hogy az év végi arany vételünk profitjának 1%-át szeretnénk felajánlani jótékony célra. Igen ám, de kinek adjuk ezt a pénzt? Adjuk gyerekalapítványnak? Állatmenhelynek? Valamilyen segélyszervezetnek?

„Ne halat adj az éhezőnek, mert azzal csak egyszer lakik jól. Adj neki hálót, tanítsd meg halászni, és akkor egész életében meglesz a betevője.”

Úgy döntöttünk ez lesz a közös mottónk, ez alapján hozzuk meg a döntést. Számunkra a legnagyobb ajándék a Viktortól való tanulás lehetősége volt. Mi lehetne hát nagyobb ajándék, mint hogy valakinek megadjuk ugyanezt a lehetőséget? A felajánlott összeg 1.759 euró (majdnem 600.000 forint), amit Viktor egy kicsit kiegészít, hogy teljes körben tudja fedezni a képzését egy 16-25 év közötti diáknak, aki a legrátermettebb lesz az általunk kiírt pályázaton. Viktort se kellett nagyon győzködni, szívesen fogadta a felkérést! Külön öröm számomra, hogy erre a célra esett a választás, mivel a VGTA oktatójaként én is aktívan részt vehetek a következő tőzsdecápa kiképzésében!

Mit kell tenned, ha úgy érzed ez életed lehetősége? Olvasd el a blogbejegyzésben található pályázati felhívást (vagy kattints ide) és kövesd az instrukciókat!

Mit kell tenned, ha NEM te szeretnél lenni a következő tőzsdetanonc/tőzsdecápa? Oszd meg ezt a bejegyzést az ismerőseiddel, hátha számukra aktuális lesz ez a lehetőség!

Ala, Bence, Csomi, Csini, Dani, Márk és Belián

Shopping Basket

Kapcsolatfelvétel

Tedd fel a kérdésed és kiderül, tudok-e segíteni.